WE ZIJN DE WEBSITE IS OP DIT MOMENT AAN HET BEWERKEN    .
De site is nog lang niet klaar. Er komt nog veel meer info over het .

klimaatpark Zutphen en klimaatparken elders in Nederland.            .

 

ZUTPHEN ONTSPANT

In een gezond klimaatpark op de grens van Zutphen en Warnsveld

Waar nu nog hoogspanningsmasten staan, maar die gaan verdwijnen!

WAAR GAAT DEZE WEBSITE OVER?
 

Zutphen is een mooie, oude stad met daaraan vast het fraaie nog oudere dorp Warnsveld en de nieuwbouwwijk Leesten. Dwars door Zutphen en Warnsveld loopt een rij hoogspanningsmasten met daaraan elektriciteitskabels waarop een spanning staat van maar liefst 150.000 volt.

Kun je zoiets voorstellen in de Randstad? Nou nee dus. Daar ligt in de steden de elektriciteit al generaties lang onder de grond. Dat wilden wij hier ook en dat gaat nu gebeuren.

Op de vrijkomende grond willen we mooie groenstroken met natuur en waterpartijen realiseren waar je je kunt ontspannen en waar je verkoeling kunt vinden als het ’s zomers heet is. Dat is gezien de ontwikkeling van het klimaat helemaal geen luxe meer. In vele steden is er al zo'n klimaatpark of is men er mee bezig. Het mooie van Zutphen is we dit hier snel en relatief goedkoop kunnen realiseren want de grond daarvoor ligt al klaar en is al eigendom van de gemeente Zutphen.

Van hoogspanning naar ontspanning.

Daar gaat deze website over.

Het doel om de kabels onder de grond te krijgen hebben we inmiddels bereikt. Ons nieuwe doel: natuur in de buurt voor ontspanning en gezondheid. Langs de Den Elterweg. Daarom een nieuwe initiatiefgroep en een andere naam: Zutphen Ontspant. Met een nieuwe website: www.zutphenontspant.nl.

 

Natuur in de buurt

Zie je het voor je? Geen hoogspanningslijnen, saaie weilanden en maisvelden meer. Maar echte natuur dicht bij huis. Met bomen, hagen en struiken en een klein bos met schaduw, voor als het thuis te warm is. Waar je verkoeling kunt vinden bij het water en slingerende beekjes. Met wandel- en fietspaden. Een voedselbos, met noten-en fruitbomen, waarvan iedereen mag plukken. En wat denk je van een       

 

 

​Dit is het moment!

Het kan allemaal als straks de kabels weg zijn! In een strook van ongeveer 4 kilometer lang en 200 meter breed. Veertig voetbalvelden. Voorlopig noemen we het klimaatpark Den Elterzoom. Bedenk jij een goede nieuwe naam? Hiernaast  hebben we de kaart van het gebied en nog wat meer ideeën gezet. Laten we er samen voor zorgen dat dit park er komt. Waar je van kinds af aan de liefde voor de natuur meekrijgt en ervaart hoe fijn het is om samen buiten te bewegen. Daar blijven we gezond bij en worden we vrolijk van!​

Wat wil jij als bewoner?

      Kom op 28 september                            

           naar het Rode Kruisgebouw  
                 Van Drinenstraat 4 Zutphen        
              

Daar willen we aansluiten bij de gemeente, TenneT en andere organisaties.
We horen graag jouw groene ideeën voor de toekomst    
Gemmie ten Velde,
voorzitter Initiatiefgroep Zutphen Ontspant


www.zutphenontspant.nl                           info@zutphenontspant.nl

Blotevoetenpad.jpg
DOE MET ONS MEE !

Meedoen kan eenmalig, maar ook voor langere tijd.
Heb je ideeën die je met ons wilt delen? Vind je concreet meewerken aan het tot stand komen van een mooie plek waar we allemaal kunnen ontspannen een goed idee? Vind je de ontwikkeling van Zutphen Ontspant “Klimaatpark Zutphen, de groene oase” ook een goed initiatief? Een goed plan voor de huidige en toekomstige generaties in Zutphen?

Laat dan je stem horen op Facebook! Of meld je aan als vrijwilliger voor allerlei diensten of taken die je zinnig of leuk vindt. Dat kan zijn omdat je het leuk vindt om de communicatie via sociale media te verzorgen, of omdat je je wilt en kunt verdiepen in financiële en juridische zaken, of ruimtelijke ordening, milieu en klimaat of andere relevante onderwerpen.  

 

Heb je interesse neem dan contact op via een mailtje naar info@zutphenontspant.nl Ook kun je ons altijd benaderen met nieuwe gezichtspunten of een vragen.

luie kikker.jpg
mastenlijn.jpg
Klimapark plattegrond.png
plattegrond Klimapark opties.jpg
teamoverleg.png